Cinc tones de roba usada recollides a Pals

08/07/2024

Humana afirma que el 90% dels articles recuperats tenen una segona vida.

L'ONG Humana ha publicat un informe amb els resultats de la recollida selectiva de roba a Pals durant el primers semestre de 2024. S'han aconseguit 5.711 kg de roba usada, que equivalent a 34 tones de CO2 no emeses a l'atmosfera.

L'entitat afirma que el 90% dels articles que gestionen a través del seu sistema de recollida, reciclatge i reutilització tenen una segona vida. La iniciativa se centra en l'economia circular i en la creació i manteniment de llocs de treball, a més, segons expliquen, destinen diners a la cooperació al desenvolupament i programes socials a Catalunya.

Els residus que es gestionen són tèxtils, és a dir, roba, calçat, complements i tèxtil de la llar que ja no s'utilitza i es diposita als contenidors ubicats en espais de fàcil accés i que es buiden entre dos i tres cops per setmana. Posteriorment, es classifiquen a la planta que Humana té a l'Ametlla del Vallès.

L'entitat agraeix la col·laboració de la ciutadania de Pals i els anima a continuar fent donacions en un exercici de consciència ambiental i social.

  • Contenidor d'Humana