Com donar-te d’alta com a demandant d’ocupació?

02/04/2020

Des del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) es vol que la ciutadania tingui la informació actualitzada de les mesures que hem pres per encarar la situació d’emergència causada pel COVID19.

 

 

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) posa en marxa, a partir del dilluns 30 de març a les 8h, un nou servei d’atenció telefònica gratuïta, a través del 900 800 046.

El SOC triplica el personal d’atenció telefònica a través del telèfon gratuït 900 800 046, que entra en funcionament demà 30 de març a les 8h.

A través d'aquest servei es podrà donar resposta a preguntes de la ciutadania relacionades amb com donar d’alta una demanda d’ocupació, la Renda Garantida de Ciutadania i tràmits i/o consultes que normalment es realitzen des d’una Oficina de Treball.

La mesura forma part d’un pla més ampli per reforçar el dispositiu d’atenció a la ciutadania i garantir la resposta a les consultes i gestions, un servei que s’ha vist alterat per l’alarma sanitària provocada per la Covid-19, ja que les mesures sanitàries per evitar l’extensió del virus han obligat a tancar al públic les Oficines de Treball i a minimitzar els efectius que hi treballen a porta tancada.

Per accedir a aquest servei les persones usuàries hauran de trucar al telèfon gratuït 900 800 046. Un missatge enregistrat els demanarà el seu codi postal i, posteriorment, si la consulta té a veure amb la inscripció com a demandant d’ocupació o amb altres consultes o tràmits, en funció de la tipologia de la pregunta es respondrà directament o es derivarà a un altra dispositiu.

L’horari d’atenció telefònica serà de dilluns a divendres de 8h a 14h.

 

Més informació AQUÍ

També poden ser del vostre interès aquestes iniciatives que estem portant a terme i us demanem que, si us plau, en feu difusió