Comença el segon tractament per al control de mosquits als arrossars

20/07/2022

La pròxima actuació tindrà lloc el pròxim 24 de juliol

Amb el motiu de controlar la plaga de mosquits als arrossars, el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter iniciaran el segon tractament per al control d'aquest insecte als arrossars. Aquestes actuacions consisteixen en aplicar una matèria activa d'origen biològic (Bacillus thuringiensis israeliensis), específica per a larves de mosquit des d'un helicòpter.

Les actuacions van començar el passat 13 de juliol, la pròxima serà el diumenge 24 de juliol i tindrà una durada de 3 dies aproximadament en funció de la situació meteorològica. S’aniran fent aplicacions cada 10 dies fins a principis d’agost, 4 aplicacions en total. 

A banda d'afectar a Pals, també ho farà en aquells termes municipals on hi ha arrossars: Castelló d'Empúries, Riumors, Bellcaire d'Empordà, Torroella de Montgrí, Gualta, Fontanilles, Palau-sator. S'instal·laran uns cartells informatius, avisant de l'inici dels tractaments.

Les dades bàsiques d'aquests tractaments es poden trobar a la web de l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya.

https://salutpublica.gencat.cat/ca/detalls/Article/Tractaments-aeris-amb-plaguicides

 

  • Inici tercer tractament contra el mosquit als arrossars