Continuen les tasques d’obertura de franges de protecció d’incendis

02/02/2024

Les franges de protecció d'incendis que s'estan executant es fan en compliment de la Llei 2/2014 de mesures de prevenció d'incendis forestals, i d'acord amb el Decret 123/2005, que detalla en l'annex 2 el tractament que cal fer a la vegetació.

L'Ajuntament de Pals actua per responsabilitat, no només pel compliment de la llei que des de fa anys és vigent i encara no s'havia actuat, sinó per què és conscient de l'actual situació d'emergència climàtica que ens ha portat a parlar d'incendis de sisena generació, amb incendis forestals imparables, i que per l'estat de sequera en què es troben els boscos i la proximitat dels habitatges el risc de patir danys a immobles és molt elevat.

És molt dur haver de talar arbres pel risc d'incendis forestals, i no és del gust de ningú. Tampoc ho és haver de tallar el rec dels jardins per manca d'aigua, però entenem que hem d'actuar per responsabilitat i per protegir als nostres veïns i veïnes del risc que suposa tenir el bosc a tocar de les edificacions.

Les obres segueixen un projecte executiu avalat i amb el suport econòmic de la Diputació de Girona, aprovat pel Ple de l'ajuntament i sotmès a informació pública i les empreses forestals que estan executant aquestes feines hi han optat a través d'un concurs públic i disposen de solvència contrastada. Alhora una empresa especialitzada porta a terme la direcció d'obra, on els enginyers marquen els criteris, fan el seguiment i coordinen les tasques.

Finalment, tant l'Ajuntament de Pals com els Agents Rurals i la Direcció de l'Obra està a disposició de fer qualsevol aclariment als ciutadans que vulguin saber què s'està fent, de la mateixa manera que es va fer aquesta tardor en la jornada informativa on es va convidar a tota la ciutadania.