Decauen la majoria de les mesures restrictives

27/01/2022

A partir de les 00 h del divendres 28 de gener, es suprimiran totes les mesures restrictives, excepte el tancament de l’oci nocturn.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la nova resolució de Salut sobre la Covid-19, amb què s’anuncien les noves mesures restrictives pels propers 7 dies, fins al 3 de febrer (inclòs). La resolució especifica que s'aixequen la majoria de les mesures restrictives de drets fonamentals: no hi haurà límit de persones en reunions i trobades socials, ni tampoc límit d’aforament en bars i restaurants -que recuperen els seus horaris habituals-, comerços, gimnasos, instal·lacions esportives, cultura, activitats recreatives musicals ni en actes religiosos. Pel que fa a la restauració, també se suprimeix la limitació de 10 comensals per taula, mantenint la distància mínima de seguretat d'1,5 metres entre taules.

Paral·lelament, també decau el requisit del certificat Covid per a l'accés a activitats no essencials en espais tancats (restauració, gimnasos i cultura).

Tanmateix, hi ha altres mesures que sí que es mantindran una setmana més, com el tancament dels locals d’oci nocturn (discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, bars musicals, karaokes, discoteques de joventut, etc.), i la normativa especial en instal·lacions esportives amb capacitat per concentrar més de 10.000 persones.