Divendres decauen la majoria de restriccions

14/10/2021

S’elimina el límit d’aforament en cultura, restauració, esport a l’aire lliure, i es recupera també la presencialitat plena a universitats i congressos.

A partir d’aquest divendres, 15 d’octubre, Catalunya passarà de l’estat d’emergència a l’estat d’alerta i, per tant, deixaran de ser vigents moltes restriccions que hi ha hagut fins avui dia. D’entrada, s’eliminarà el límit d’aforament en molts sectors en els que encara no hi havia plena permissivitat, com per exemple la cultura, l’esport professional a l’aire lliure o la restauració, que ara ja podrà recuperar els horaris habituals i sense límit de comensals per taula. En segon lloc, també es podrà recuperar la presencialitat total a les universitats i als congressos, fires, equipaments cívics i parcs d'atraccions.

Així doncs, entre les mesures que seguiran vigents més importants hi haurà l’ús obligatori de la mascareta en espais interiors o quan no es pugui mantenir la distància d'1,5 metres; la limitació del 80% de l’aforament màxim permès en esdeveniments esportius amb més de 1.000 persones en espais interiors (pavellons de bàsquet, per exemple); i les limitacions que estableix el pla d’obertura per l’oci nocturn vigent des de la setmana anterior.