El Departament d'Agricultura convoca els ajuts als afectades pel temporal Gloria

04/06/2020

El Departament d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació ha aprovat les bases reguladores dels ajuts a les comunitats de regants afectades pels aiguats d’octubre de 2019 i pel temporal Glòria de gener de 2020.

Els dies 22 i 23 d’octubre de 2019 es va produir un episodi d’aiguats torrencials que va ocasionar nombrosos danys en les infraestructures de les comunitats de regants implantades en les diverses comarques de Catalunya afectades, que són l’Alt i el Baix Empordà, l’Alt i el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès, la Ribera d’Ebre, les Garrigues, el Pla d’Urgell, la Noguera, la Segarra, i el Segrià.

Així mateix, del 20 al 23 de gener de 2020, el temporal Glòria va produir aiguats, episodis de vent, desbordaments de rius i invasió d'aigua salada en terrenys de conreu costaners. Això va produir danys agraris i pesquers molt importants. Les zones més afectades van ser el delta de l'Ebre, la zona del Baix Ter i l'horta de la conca de la Tordera.

L'Acord de Govern de 4 de febrer de 2020, ampliat per l'Acord de 18 de febrer de 2020, pel qual s'impulsen mesures urgents per pal·liar els danys ocasionats pel temporal Glòria i els aiguats d'octubre, acorda impulsar un seguit de mesures urgents per pal·liar els danys ocasionats per aquests fenòmens climàtics.

Informació addicional