El govern espanyol ordena el tancament d’hotels, càmpings i establiments turístics

20/03/2020

Sanitat dóna set dies a aquests negocis per cessar la seva activitat per la crisi del coronavirus 

El govern espanyol ha ordenat finalment la suspensió de l’obertura al públic dels hotels, càmpings i altres establiments turístics que actualment no tinguin clients allotjats.

Ho ha fet per mitjà d’una ordre del ministeri de Sanitat publicada de forma extraordinària aquest dijous al vespre al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) emparant-se en el reial decret que dissabte passat va declarar l’Estat d’Alarma.

Sanitat ha decretat un termini màxim de set dies per suspendre l’activitat dels allotjaments que no tinguin hostes, però permet que els que sí tenen gent allotjada segueixin funcionant “sempre que comptin amb les infraestructures, als seus propis espais habitacionals, per poder dur a terme les activitats de primera necessitat”.

El govern argumenta que la concentració de persones en allotjaments turístics, que han de compartir espais comuns, implica “un increment del risc de contagi” de Covid-19. “Resulta necessari, per garantir la contenció de la pandèmia, procedir a suspendre l’obertura al públic d’aquests establiments”, conclou.

 

Informació addicional