El grup Natura Lliure de Residus organitza una jornada de neteja a Pals

14/10/2020

L’Ajuntament posa en valor aquesta acció i agraeix la col·laboració i implicació d’entitats i població per a construir conjuntament un Pals més net i respectuós amb l’entorn natural i amb el medi ambient.

El passat 3 d’octubre el grup empordanès Natura Lliure de Residus va realitzar una jornada de neteja a Pals, en concret a la Gola del Daró/Basses d’en Coll amb l’objectiu de recollir deixalles en diferents punts de la vila i conscienciar població i administracions de la importància de dur a terme una correcta gestió dels residus i de preservar l’entorn privilegiat del municipi. L’activitat es va dur a terme sota la coordinació de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament i va ser tot un èxit.

L’activitat es va realitzar gràcies a la participació de 29 voluntaris (23 adults i 6 infants) que durant un matí van recollir 15 quilos de residus com plàstics, envasos, filtres de cigarret, llaunes de begudes, hams i fils de pesca, restes de petards, xapes d' ampolles, mascaretes quirúrgiques, taps d' ampolla de plàstic, espumes de poliuretà, molts bastonets d' orelles i de xupa-xups, sabatilles i xancletes, fustes amb pintura, fragments de joguines i molts fragments de plàstics de tota mena.

El grup Natura Lliure de Residus desenvolupa la seva activitat en tot el territori de l’Empordà, amb la finalitat de recuperar la netedat en paratges naturals, així com de conscienciar sobre la necessitat de reduir la generació de residus d’un sol ús.