Fase 0 del desconfinament

01/05/2020

Aquesta setmana s’han aprovat les mesures de desconfinament que s'aplicaran a Espanya per sortir de la crisi del coronavirus. Es tracta d’un pla en quatre fases que culminarà, com a molt aviat, a finals de juny.

La desescalada, que es preveu gradual, asimètrica i coordinada, tindrà la província com a unitat territorial de referència. Tot i el progressiu aixecament de les restriccions a la mobilitat, la ciutadania no podrà moure's entre províncies fins que acabin les quatre fases.

Cada fase tindrà una durada mínima de dues setmanes, a excepció de la preliminar, i només s'avançarà a la següent si els indicadors sanitaris així ho assenyalen. Dues setmanes és el període d’incubació del virus.

Per tant, el procés de desconfinament durarà un mínim de set setmanes. Arribat aquest punt, es mantindran però les mesures de control i l'ús de material preventiu.

Així des del dissabte 2 de maig, es preveu que tota la població pugui sortir al carrer a passejar i fer esport. En aquest cas, es permetrà anar en bicicleta, córrer i patinar, sempre que es faci individualment i dins el terme muncipal.

Les passejades es poden fer a una distància no superior a 1km del domicili, un cop al dia i amb una persona amb qui es convisqui.  Els esportistes han de sortir sempre de manera individual i dins el municipi. Cal recordar que seria convenient no anar a espais molt concorreguts i mai sortir més d'un cop al dia.

A més no es podrà fer ús de vehicle motoritzat o transport públic per anar a un espai d’ús públic amb la finalitat de practicar activitat física.