Gaudeix d’un agost de Festa Major!

22/07/2019

La tradició, la música, el ball, el teatre i la diversió són els ingredients principals de la Festa Major de Pals d’aquest 2019, que de l’1 al 4 d’agost oferirà a veïns i veïnes i visitants prop d’unes 15 propostes lúdiques per a tots els públics. Descarrega’t el programa d’activitats.

Un any més, amb l’arribada del mes d’agost Pals ja es prepara per acollir un dels esdeveniments més esperats de tot l’any i una de les cites ineludibles del calendari estiuenc palsenc: la Festa Major. Enguany, la celebració tindrà lloc de l’1 al 4 d’agost; mentre que dimecres 7 d’agost, la Festa Major de la Platja serà l’encarregada de cloure la setmana més festiva de l’any a la vila.

Eva Safont, regidora de Festes i Actes Populars, fa una crida a la participació, agraeix a les entitats locals la seva col·laboració en la definició del programa d’activitats i explica que “si ve les propostes culturals que organitzem tenen recorregut i una molt bona rebuda durant tot l’any, l’estiu és una època especial a Pals; perquè tenim l’oportunitat d’acollir i impulsar propostes com la Festa Major, la Cantada d’Havaneres, la Nit de les Espelmes, els Concerts a la Fresca... que són tot un èxit popular, d’assistència i de participació més enllà del municipi”.

Música, ball i tradició per a obrir boca

Les sardanes seran les encarregades de donar el tret de sortida a la Festa Major amb una audició a càrrec de la Cobla La Principal de l’Escala el dijous 1 d’agost, a les 22 h, al pati de Ca la Pruna.

Ja l’endemà, la festa viurà un dels seus dies més neuràlgics amb propostes com una cercavila amb la Colla Quermania, el Bruel dels Timbalers i els Dracs i Gegants de La Bisbal; un espectacle de zumba; balls caribenys i una sessió de discjòqueis.

Un pregoner d’excepció

Un dels actes centrals del segon dia de Festa Major, divendres 2 d’agost, serà el Pregó de Festa Major des del balcó de l’Ajuntament. En aquets sentit, enguany el protagonista serà el palsenc Miquel Curanta, molt vinculat al municipi des de ben petit i actual Director General de l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya.

Quim Masferrer no es vol perdre la Festa Major

Mentrestant, aquest 2019 Pals rebrà durant la Festa Major una visita il·lustre, la del popular actor i presentador Quim Masferrer; que dissabte 3 d’agost a la nit oferirà el reconegut espectacle “Bona Gent” al Pavelló Poliesportiu. Les entrades es poden adquirir anticipadament a l’Oficina de Turisme del nucli antic o al web www.guerilla.cat al preu de 16€; mentre que també es podran adquirir el mateix dia de l’esdeveniment a la taquilla a un preu de 18€. Els menors de 7 anys tenen accés gratuït i en el moment de sol·licitar els seus abonaments caldrà acreditar l’edat dels infants amb el DNI.

Un Festa Major per a totes les edats

Un any més, també tindran una presència destacada al programa de Festa Major activitats com la Festa de l’Escuma, el tobogan aquàtic o les actuacions de discjòqueis adreçades a satisfer els gustos i interessos dels col·lectius més juvenils del municipi.

Propostes com els concert i el ball de Festa Major amb Nueva Etapa, l’Ofici Solemne amb la Coral de La Tallada o el COI Els Montgrons, tancaran un complet programa de Festa Major que podeu descarregar-vos a través del següent enllaç.

La festa continua a la Platja el 7 d’agost

Finalment, per aquells que s’hagin quedat amb més ganes de festa, aquesta clourà el dimecres 7 d’agost a la Platja. A les 18.30 h se celebrarà la cercavila pels carrers de la platja amb El Bruel dels Timbalers. A les 19.30 h, l’aparcament de l’antiga Creu Roja acollirà la Festa Holi Fanson Music amb DJ Toni Cors. I per acabar la nit de la millor manera, a les 22.30 h serà el torn de la música ambient i després el ball amb el conjunt Mitjanit, a l’aparcament les Dunes.