Guanyadors del concurs literari XXV Llapis de Sant Jordi

20/04/2021

Enguany gairebé 200 treballs han participat en el concurs literari: 58 en la categoria adults prosa, 34 en la d’adults poesia, 3 en la de juvenil, 42 en la d’infantil A i 55 en la d’infantil B.

Des de l’Ajuntament, i en especial l’Àrea de Cultura, donem l’enhorabona als premiats en aquesta edició del concurs Llapis de Sant Jordi i alhora aprofitem aquestes ratlles per agrair i felicitar a totes les persones participants per l’alt nivell literari de les obres presentades, cosa que ha posat difícil la feina i la deliberació del jurat. De fet, els membres del jurat ens han fet arribar un petit comentari sobre cadascuna de les categories:

Categoria Adults Prosa

“Estem descobrint cada vegada més i millor qualitat literària, enginy i petites grans històries. Tan de bo haguéssim pogut donar més premis, perquè els membres del jurat hem tingut veritables problemes per garbellar i escollir el guanyador!”

Premi: Carles Castell Puig, amb el títol Tornar a les essències

Categoria Adults Poesia

“Poemes que evoquen moments, poesies que narren històries. Versos rimats i estrofes modernes plenes de sentit. Hem percebut grans dosis de qualitat i de treball darrere de cada poeta o poetessa. Us volem felicitar i esperem tornar-vos a llegir pel Sant Jordi del 2022!”

Premi: Albert Claramont, amb el títol Desenrunant paratges

Categoria Juvenil

“Volem animar els i les joves a escriure, a expressar el que pensen i el que senten. Segur que teniu molt a dir, segur que us agrada que us escoltin.

Us esperem l'any vinent amb relats o poemes únics!”

Premi: Aina Civit Soler, amb el títol Ser un ocell...

Categoria Infantil A i B

“Ens ha agradat molt que hagueu deixat volar la vostra imaginació per construir històries i poemes. I us volem demanar una cosa: no deixeu de ser persones autèntiques, amb idees pròpies, amb somnis. 

Cercar a Internet està bé, parlar dels jocs d'ordinador i de pelis no està malament: però no us oblideu de somiar i inventar coses noves!”

Premis categoria Infantil A

1r premi: Isona Peracaula Vilà, amb el títol Què passa quan obres un llibre de 100 pàgines?

2n premi: Ane Arrate Pérez, amb el títol Un Sant Jordi nou

3r premi: Ariadna Deulofeu Vaqué, amb el títol La muntanya del Quermany

Premis categoria Infantil B

1r premi: Jana Civit Soler, amb el títol Benvingut Àlex

2n premi: Simone Vidal Cárdenas, amb el títol Un estiu amb tu

3r premi: Laia Pi López, amb el títol La meva germana

A l’espera de poder gaudir de la llengua catalana en altres activitats, encoratgem a tots els participants a presentar-se en noves edicions i donem les gràcies als membres del jurat per la seva tasca:

  • Mireia Bonilla Oliveras, regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Pals i professora d’institut
  • Andrea González Puig, professora de llengua i literatura catalana i castellana, correctora, directora de l'Aula Espai d'estudis de la Bisbal i online i codirectora del projecte Enginy-era.
  • Josep Taberner, rector i persona molt vinculada en l’àmbit cultural

L’organització es posarà en contacte amb cadascun dels guanyadors.

Passeu un bon Sant Jordi!!!