Inscriu-te al nou curs de tinença responsable d’animals

09/02/2023

És una iniciativa del Col·legi de Veterinaris de Girona dirigida als propietaris.

Ja es pot accedir, de forma lliure i gratuïta, al curs destinat a l’adquisició de nocions bàsiques per cuidar d’un animal de companyia. És una iniciativa del Col·legi de Veterinaris de Girona pensada perquè els possibles propietaris d’un gos o gat aprenguin sobre obligacions, prohibicions i responsabilitats a l’hora de conviure amb l'animal.

La formació és accessible a través del següent enllaç i consta de sis grans blocs. Comença per la benvinguda de l’animal a la nova llar i l'adequació de l’espai perquè el percebi com un entorn segur. Continua amb continguts relacionats amb les cures bàsiques, els moments de socialització i les pautes per educar el cadell en diferents situacions, com el passeig, el viatge en cotxe o els moments de joc. I finalitza amb un repàs al procés de vacunació i a la legislació en matèria de protecció animal.

En acabar, hi ha disponible un test d’autoavaluació per repassar els coneixements que s’han adquirit al llarg del curs. L’objectiu principal, segons diu l’anunci del Col·legi, és divulgar la importància de la tinença responsable.

Si el Congrés dels Diputats aprova la nova llei de Benestar Animal, els cursos per a la seva tinença seran obligatoris i hauran d’estar aprovats abans de comprar o adoptar un gos. Les persones que ja convivien amb un abans del canvi legislatiu, tindran dos anys per acreditar la formació. El nou text també regularà altres aspectes com el màxim de temps que pot estar un gos o gat en soledat, la contractació d’una assegurança de responsabilitat per als canins independentment de la raça o les multes que es poden posar en cas de no recollir excrements al carrer.

Per a més informació, cal contactar al Col·legi de Veterinaris de Girona a través del telèfon 97 220 00 62 o del correu colvetgi@covgi.cat.