Josep Torrent i Alabau i Salvador Casas Busquets guanyen el VI premi Empordà de Novel·la amb la seva obra Jo he robat el manuscrit Voynich

02/04/2023

En aquesta edició, la segona gestionada pel Consell Comarcal, s'han rebut 56 novel·les.

Entrega del VI Premi Empordà de Novel·la a l'Espai Ridaura, guardó organitzat pel Consell Comarcal amb la participació dels 36 ajuntaments que formen la comarca.
La voluntat del premi és apostar per la cultura i la llengua, valorant la bona feina feta durant les edicions anteriors d'àmbit local i fer-lo créixer tot portant el nom de l'Empordà arreu, a través de la literatura i en concret amb les novel·les.

En l'acte d'entrega hi ha estat present el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, el Sr Josep Calataiud, a banda de diferents alcaldes i alcaldesses de la comarca. També hi ha estat present el president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, la consellera comarcal Agnès Gasull i els autors i autores premiats de les darreres edicions. També hi ha estat present l'alcalde de Pals, Carles Pi.

En aquesta edició s'han rebut 56 candidatures. Finalment, el guardó ha estat per Josep Torrent i Alabau i Salvador Casas i Busquets amb la seva obra Jo he robat el manuscrit Voynich que tracta sobre el robatori del manuscrit per trobar la solució a un càncer de pàncrees hereditari. La novel•la, que és de gènere d'intriga, ficció i negra, ocorre a diferents espais com Girona, Bellcaire de l'Empordà o Estats Units, entre d'altres.

El premi consisteix en 7.000 € i compta amb la col·laboració d'Òmnium Cultural. A més, l'obra guanyadora serà publicada per l'editorial Brau Edicions.

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha trobat la implicació de tots els ajuntaments de la comarca per treballar amb uns objectius comuns, establint complicitats, per tal que el Premi acabi essent un referent comarcal. Actualment, els 36 ajuntaments de la comarca col·laboren en la seva implementació, difusió i col·laboració