L'Agència Catalana de l'Aigua qualifica positivament la qualitat de l'aigua de les platges de Pals

04/07/2019

Cada any, l’ACA realitza un estudi en el qual certifica les bones condicions del litoral pel bany i altres activitats. En aquest informe, la Platja Gran i la Platja del Grau reben una qualificació d’excel·lent.

Les tonalitats verdoses de l’aigua es deuen a la presència d’algues microscòpiques.

La qualitat de l'aigua de les platges de Pals és molt positiva, segons informa l’Agència Catalana de l'Aigua en un estudi que ha lliurat a l'Ajuntament, en el qual ha analitzat dues mostres extretes davant dels apartaments Les Dunes i Golfmar II. En ambdues mostres els nivells de bacteris de l'aigua detectats es troben molt per sota dels mínims establerts, per tant la qualitat de l'aigua és rotundament excel·lent.

L'Agència Catalana de l'Aigua du a terme aquests controls de manera regular per informar els municipis sobre possibles incidències que puguin afectar a la salut pública. Amb aquests resultats, l'ens de la Generalitat autoritza plenament el bany i altres activitats aquàtiques.

Com cada any, els resultats són molt satisfactoris, fet que garanteix una gran qualitat de l’aigua que després aprofiten els banyistes. Consulteu més detalls a: http://aca.gencat.cat/ca/laigua/el-medi-hidric-a-catalunya/aiguees-de-bany/.

La tonalitat verda de l’aigua es deu fitoplàncton marí, que no afecta la qualitat de l’aigua

Les tonalitats verdoses de l’aigua no són provocades per causes artificials que hagin empitjorat la qualitat de l’aigua, sinó que es deuen a causes naturals derivades de la proliferació de fitoplàncton, és a dir, a la presència d’algues microscòpiques que es produeixen en aigües tranquil·les i amb temperatures elevades.

Aquestes algues verd-marronoses no alteren la qualitat de l’aigua i no representen  cap risc per als banyistes. Únicament modifiquen la coloració i l’aspecte de l’aigua. Aquest és un fenomen natural  que es produeix cada any a les platges de la badia del Ter i també en altres zones del litoral català.

Proliferacions com aquestes -molt variables en el temps i en l’espai- disminueixen d’intensitat quan hi ha onatge o corrents que les dispersen i quan la temperatura de l’aigua és més freda. Des de l’ACA tots els anys es fan controls de seguiment de fitoplàncton, i a la platja del Grau, cinc cops durant l’estiu.

 Platgescat: una aplicació que t’informa sobre l’estat actual de les platges

La Generalitat de Catalunya ha posat a disposició dels usuaris de les platges una nova aplicació que difon tota la informació d’interès sobre prop de 300 platges catalanes. Amb aquesta, podreu consultar l’estat actual de les platges que vulgueu, les seves característiques i serveis, informació i consells de seguretat, i gaudir d’altres utilitats.

L’aplicació està disponible per iPhone i Google Play. Podreu descarregar-la aquí.

Enllaços d’interès:

 

 

 

 

Consulteu els resultats:

 

1)      Resultats de la qualitat de les aigües de bany corresponents al control del període 1: del 03/06/2019 al 16/06/2019

 

 2)      Resultats de la qualitat de les aigües de bany corresponents al control del període 2: del 17/06/2019 al 30/06/2019

 

3) Resultats de la qualitat de les aigües de bany corresponents al control del període 3: del 15/07/2019 al 28/07/2019