L'Ajuntament de Pals dona suport als productors d'arròs del municipi

04/05/2023

L'Ajuntament de Pals vol mostrar tot el seu suport als productors d'arròs amb l'objectiu de reivindicar i buscar complicitats de manera conjunta davant les institucions superiors i així adoptar mesures per fer més eficient l'ús de l'aigua en el regadiu del territori.

L'Ajuntament sempre ha treballat per aconseguir que el poble de Pals estigui al dia en matèria de transició energètica a través d'un model energètic distribuït, participat i territorialment cohesionat i d'aquesta manera poder revertir la manca de pluja i garantir que els arrossaires, una professió molt antiga i establerta al poble, puguin continuar exercint la seva activitat.
Pel que fa al cicle de l'aigua, tenint en compte que portem més dos anys de sequera, des de l'Ajuntament de Pals es posa de manifest que gestionar aquest recurs en un context de canvi climàtic evident és un dels principals reptes immediats que tenim. Donen suport als agricultors i es treballa per garantir que el sector primari del municipi no estigui en perill i pugui subsistir.

El sector primari és una aposta ferma d'aquest govern per fer efectiva la transformació envers models de producció més sostenibles.

DEMANDA ARROSSAIRES DE PALS
En aquesta situació d'excepcionalitat la comunitat d'arrossaires de Pals a través d'una carta reivindica que la Comunitat de Regants de Pals ha passat d'una assignació de 23,4 hm/3 a 13 hm/3. Aquesta situació fa que hagin de reduir la zona cultivable passant a una reducció del 50%. Aquesta reducció comportarà que els productors i molins tinguin la meitat de la producció i que necessitaran compensacions econòmiques per part del Departament d'Acció Climàtica.

  • Camp arròs