L'Ajuntament de Pals reforça la seguretat de la seva xarxa informàtica

22/10/2019

Amb la instal·lació de nous antivirus i tallafocs, el consistori palsenc té la voluntat de posar al dia el sistema de protecció informàtica de tots els seus sistemes d’informació, adaptant-los als nous temps i exigències de l’administració electrònica.

L’Àrea de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Pals ha dotat la xarxa interna de la institució d’un sistema d’antivirus més complex i efectiu. Es tracta de l’Antimalware Central Endpoint Intercept X, de l’empresa Sophos. A més, i per complementar l’eficàcia de l’antivirus, també s’han incorporat un potent tallafocs (Fortigate 60E) i 2 unitats d’emmagatzematge HP 1.2tb 6G SAS, que permetran realitzar còpies de seguretat.

La implementació d’aquestes noves eines s’emmarca en els treballs continuats de l’Ajuntament per garantir en tot moment la màxima integritat dels sistemes d’informació i processos interns del consistori, tenint en compte que els temps digitals són cada vegada més complexos i que la implantació de l’administració electrònica amb plenes garanties requereix de sistemes molt sofisticats.

Les millores han comptat amb una subvenció de la Diputació de Girona, en el marc del programa “Fons de cooperació econòmica per l’any 2019”.