L’Ajuntament demana no alimentar als gats del carrer a casa pel compliment de l’ordenança municipal

13/07/2021

Des de l’Ajuntament de Pals es demana a tots els veïns i veïnes que no alimentin als gats del carrer dins dels seus habitatges. Recordem que segons l’article 20 de l’ordenança municipal de tinença d’animals domèstics està prohibit alimentar gats dins de la mateixa residència, ja que aquests passen a ser responsabilitat seva en el moment de fer aquest acte. A més, concretament hi diu que “... es prohibeix donar aliments als animals en les vies i/o espais públics.”

Alhora també afegeix que “en el cas d’animals salvatges urbans i especialment pel cas de les colònies de gat, la prohibició es fa extensiva als solars o a les zones privades exteriors, als portals, finestres, terrasses i balcons, de forma expressa amb aquells que no tenen propietari legal, excepte en els casos autoritzats per l’Ajuntament.”

Aquesta ordenança contempla una sanció de 100 a 400 € com a infracció lleu pel seu incompliment. En cas de tenir gats que hagin aparegut a la seva finca, la normativa exigeix fer una instància general a través de la web o el telèfon de recepció i exposar el problema i sol·licitar que l’Ajuntament se’n faci càrrec.

Podeu llegir l'ordenança municipal de tinença d'animals domèstics aquí

  • Gats del carrer