L'Oncotrail recapta prop de 345 mil euros en la seva 8a edició

04/10/2021
Un total de 275 equips dels 286 que hi havia inscrits van prendre finalment la sortida ahir al matí en la 8a edició d’Oncotrail, la trail solidària de 100 km per equips organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic i l’Agrupació Excursionista de Palafrugell. Després d’un any d’aturada a causa de la Covid, la cursa ha aconseguit recollir fins al moment 342.969,54 € una quantitat que s’espera que augmenti en els pròxims dies ja que la plataforma de donatius continuarà oberta. Els diners recollits es destinaran íntegrament a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines.
 
La cursa ha mantingut tots els elements que la caracteritzen i que l’han convertit en una de les cites més esperades del calendari, si bé s’han fet petites adaptacions per tal de complir els protocols de seguretat Covid establerts per les autoritats. Així doncs, seguint en la línia d’altres anys, el recorregut s’ha dividit en 10 trams que passen per camins de ronda de la Costa Brava i corriols de les Gavarres. Al llarg del recorregut, els participants han hagut de passar pels punts de control i avituallament situats a la Platja de Castell, Llafranc, Aiguablava, la platja del Racó de Pals, Pals (pavellómunicipal), Cau dels Pins (Forallac), Sant Pol, Fitor i Vall·llobrega, fins a arribar de nou a Palafrugell. Els equips, de vuit integrants, podien fer relleus en els diferents punts de control, però sempre hi havia d’haver com a mínim quatre membres en marxa.
 
L’Ajuntament de Pals hi ha participat com a col·laborador un any més essent la seu d’un dels avituallaments al pavelló d’esports i vol felicitar també l’equip integrat per treballadors d’aquest consistori que hi ha participat.
 

Més de 1.200.000 euros en set anys

La finalitat de l’Oncotrail és recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i els seus familiars. Per aquest motiu, per participar-hi cada equip ha de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 1.000 euros. Els equips busquen patrocinadors i organitzen tota mena d’activitats benèfiques en els mesos i setmanes previs a la cursa per tal de reunir aquesta suma i, sovint, la donació que fan acaba superant de llarg els 1.000 euros.

L’augment d’equips participants any rere any ha anat acompanyada del conseqüent increment dels fons recaptats. En total, en les set primeres edicions (2013-2019) es van recollir un total de 1.233.000 euros, als quals caldrà sumar la recaptació d’aquest any. Els diners es destinen principalment a cobrir necessitats dels hospitals gironins a les quals d’administració no pot arribar, com ara la renovació de llits o butaques per a les sales de quimioteràpia. Part dels donatius es destinen també al finançament dels serveis que ofereix la mateixa Fundació Oncolliga per tal de millorar la qualitat de vida dels malalts: suport psicològic, estètica oncològica integral, banc de perruques, grups de gimnàs i marxa nòrdica, préstec de material, fisioteràpia a domicili, drenatge limfàtic o llar-residència per a afectats i familiars.

Als nostres  col·laboradors, amb aquestes paraules volem agrair-vos la vostra cooperació i el vostre suport que ha permès al nostre equip Ajuntament de Pals participar en aquesta vuitena edició.

Encara que la cursa no és competitiva, gràcies al vostre suport, l’equip de l’ Ajuntament de Pals ha assolit una meritòria 141à posició amb un temps de 16 hores i 42 minuts en la que va ser la seva tercera participació.

Esperem poder comptar novament amb el vostre ajut en aquest projecte solidari en properes edicions.

Moltes gràcies per fer-ho possible.

  • Oncotrial
  • Oncotrial