La Generalitat presenta el pla de desescalada

19/11/2020

S’han definit un total de 4 trams, que iniciaran a partir del dilluns 23 de novembre. Cada tram durarà un mínim de dues setmanes.

La Generalitat de Catalunya ha presentat aquest dijous al migdia el pla de desescalada per reprendre l’activitat social i econòmica d’alguns dels sectors més perjudicats en aquest darrer mes, com la restauració, la cultura o l’esport. El nou pla de desescalada es divideix en 4 trams diferents que començaran a aplicar-se a partir d’aquest proper dilluns 23 de novembre.

Cada tram durarà com a mínim dues setmanes per poder avaluar l’evolució dels casos positius i decidir, segons les xifres obtingudes, si es pot avançar cap al següent tram, si cal mantenir les restriccions vigents en aquell moment o si cal fer una passa enrere.

A partir d’aquest dilluns tota Catalunya entrarà en el tram 1, un moment en el que entraran en vigor mesures com les següents:

  • Bars i restaurants poden obrir de 6 a 21.30 hores, tot i que de 18 a 21.30 hores podran servir-se sopars exclusivament. A més, a les terrasses hi haurà una separació mínima de 2 metres entre taules i, a l’interior, no es podrà superar el 30% de l’aforament màxim.
  • Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts poden obrir amb un 50% de l’aforament, amb un màxim de 500 persones.
  • Els equipaments esportius a l’aire lliure obriran al 50% d’aforament i amb control d’accés, mentre que els equipaments tancats ho faran el 30%.
  • Les activitats esportives a l’aire lliure no federades es limitaran a un màxim de 6 persones.
  • Els comerços amb superfícies inferiors a 800m2 poden obrir amb un 30% d’aforament màxim. Els centres comercials continuen tancats.
  • En educació, es reprendran les activitats extraescolars organitzades pels centres educatius i en grups bombolla.
  • El toc de queda nocturn (de 22 a 06 hores) continua vigent, així com també el confinament municipal del cap de setmana i la limitació de 6 persones com a màxim en trobades socials.

Tota la resta de mesures d’aquest primer tram de la desescalada es poden consultar en la infografia adjunta a aquesta notícia.