La Policia Local de Pals intensifica els controls per evitar que s’incompleixi el confinament

09/04/2020

Durant aquests dies la Policia Local de Pals està portant a terme un desplegament de controls al municipi per reduir el màxim la mobilitat i evitar els viatges cap a les segones residències i fer complir les normes de seguretat en els establiments comercials.

La Policia Local de Pals manté durant aquests dies controls policials en punts dinàmics del poble per evitar els desplaçaments a segones residències en caps de setmana o els desplaçaments no previstos en el Reial Decret 463/20 que estableix la mobilitat de la ciutadania en Estat d’Alarma. Els dispositius policials pretenen evitar tots aquells desplaçaments que es facin i que no estiguin autoritzats per les mesures decretades per tal d’aturar la propagació de la COVID-19.

Seguint totes les mesures de seguretat, els agents desplegats en aquests punts s’asseguraran que totes aquelles persones que estiguin circulant estan autoritzades a fer-ho segons preveu el Reial Decret d’Estat d’Alarma. En cas que en el vehicle hi vagi més d’un ocupant, els agents vetllaran perquè es compleixin les mesures de seguretat i que el segon ocupant se situï al darrera del conductor. També comproven els certificats de desplaçament i contrasten les dades amb el padró municipal. A dia d’avui, s’han efectuat 73 controls a vehicles i persones, s’han identificat a 644 i s’han emès 15 denúncies.

D’altra banda, la Policia local també realitza controls i seguiment en els establiment comercials oberts per tal que es compleixin les mesures de prevenció en aquest àmbit, respectant el nombre de persones, les distàncies de seguretat...

La Policia Local de Pals durant el període de Setmana Santa incrementarà els controls policials i demana a la ciutadania que continuï respectant el confinament com fins ara i que no surti de casa a no ser per causes de força major o les que estan legalment permeses. Des del Cos s’apel·la a la responsabilitat i la solidaritat de la població per tal d’evitar la propagació de la Covid-19. Així mateix, des del consistori de Pals s’ha instat al Departament d’Interior que s’augmentin els controls des dels llocs d’origen per evitar els desplaçaments a les segones residències aquests deis festius de Setmana Santa.