Llibres i roses per Sant Jordi

12/04/2023

Pals celebra la diada amb activitats durant tota la setmana.

Tallers, concerts, premis, teatre... Pals s’omple d’activitats des del 15 d’abril al 23 amb motiu de la diada de Sant Jordi. A banda dels tradicionals punts de venda de llibres i roses, l'Ajuntament de Pals, l’Associació Cultura de Pals i altres entitats organitzen un programa d’actes ben variat. 

Sessions de contes i llibres 

En una setmana dedicada a la literatura, hi haurà un Club de Lectura per a adults i dos tallers de contes infantils. El primer serà el dissabte, 15 d’abril, i anirà a càrrec de l’escriptora Meritxell Martí i l’il·lustrador Xavier Salomó. Els participants hauran de portar tisores, llapis de colors, gomes d’esborrar i enganxar, i retoladors. Tot per fer els contes més engrescadors i bonics. Es reuniran amb els infants a les 12 del migdia, a la plaça Catalunya. És una activitat on hi col·labora La Caseta.

La segona sessió de contes serà amb Joan de Boer, el dimarts, 18 d’abril. En aquesta ocasió serà a les cinc de la tarda, a la Biblioteca Municipal. El mateix equipament acollirà un dia abans, el 17 d’abril, el Club de Lectura per adults, on es comentarà l’obra ‘Olor de Colònia’, de Silvia Alcàntara. 

També a la biblioteca, però el 20 d’abril, hi haurà un taller de punts de llibre al forn a càrrec de Creativa. Les places són limitades, per tant, cal reservar-ne a biblioteca@pals.cat

Premi Llapis de Sant Jordi 

Una de les convocatòries més tradicionals i esperades del Sant Jordi és l’entrega de guardons a les millores creacions literàries i artístiques. La cerimònia del 27è Premi Llapis de Sant Jordi es durà a terme el 21 d’abril. A partir de les tres de la tarda es repartiran els reconeixements de les categories escolars a l'Escola Quermany i tot seguit hi haurà una actuació d’animació infantil amb Jaume Ibars. I a partir de les 19 hores, a Ca la Pruna, serà el torn de les categories juvenil i adulta. Aniran acompanyades de la presentació del llibre ‘Terapia de Cocina’, amb l’autora de l’obra, Sweet Auri. 

Música i tradició 

L'Associació Cultural de Pals també organitzarà un concert amb la coral In Crescendo i una lectura de poemes a l’església de Pals, el dissabte, 22 d’abril, a les 11:30 del matí. Es poden adquirir els tiquets, que tenen un cost de 8 €, a www.codetickets.com. I tot seguit es farà el bateig del gegant de Pals i la rua pels carrers fins a la plaça Catalunya. 

El mateix dia 23 d’abril, a banda de les paradetes de llibres i roses repartides per tot el municipi, Fefe oferirà una sessió d’animació infantil a les 11 del matí a la plaça Catalunya. I allà mateix, però a les 12:30, hi haurà tres activitats. Els Cremats organitzen un concert d’havaneres i cançó de tavernes; la Penya Blau i Grana farà un vermut de Sant Jordi, i l’AMPA Quermany instal·larà una paradeta de roses. 

  • sant jordi