No abaixem la guàrdia durant la revetlla de Sant Joan

19/06/2020

La celebració de la Revetlla de Sant Joan és a prop. Aquest any hem de ser més curosos que mai, tant pel risc d’incendi associat a l’ús de petards i coets, com per la necessitat de respectar les normes d’higiene i distanciament social establertes per tal d’evitar la propagació de la Covid-19.

Aquesta serà un revetlla atípica i diferent, per viure més en família i amb amics i en grups reduïts. Recordeu que no estan permeses les grans aglomeracions de gent i que els grups no haurien de ser de més de vint persones. Eviteu compartir menjar i estris a l’hora dels àpats.

Cal mantenir una distància de dos metres amb les altres persones i l’ús de la  mascareta sempre que no us sigui possible aquest distanciament. També és molt important la neteja freqüent de les mans. En cas de fer servirpirotècnia, no utilitzeu gels hidroalcohòlics (són incompatibles) i feu el rentat de mans amb aigua i sabó.

Us recomanem que seguiu les mesures següents per l’ús de petards:

  • Compreu les productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat i deixeu-vos assessorar per un professional.
  • Es poden comprar petards en línia i recollir-los a la botiga amb cita prèvia per evitar aglomeracions.
  • Segui les mesures d’higiene i protecció establertes a l’establiment.
  • No us guardeu els petards a les butxaques. Cal llegir les instruccions de cada article.

Amb la finalitat de mantenir l’ordre, evitar actes susceptibles de causar danys a les persones o a les coses i prevenir incendis forestals, recordeu que es prohibeix :

  • Llançar coets i petards a menys de 500 metres de zones boscoses.
  • Fer explotar tota classe de productes pirotècnics al mig de la via pública impedint la normal circulació de vehicles i vianants. Manipular o llançar petards des de les balconades o finestres. Llançar petards contra les persones o en el mobiliari urbà (contenidors, papereres, bancs...).
  • Encendre fogueres dins del terme municipal.
  • Explotar tota classe de coets o de productes pirotècnics a partir de la una de la matinada.

La Policia Local serà l’encarregada de mantenir l’ordre i vetllarà pel compliment d’aquestes mesures.