Nova jornada de Donació de Sang el pròxim 12 de setembre

30/08/2021

El diumenge 12 de setembre Pals acull una nova jornada de donació de sang. S’instal·larà un bus al pàrquing municipal de 10 a 14 h. Cal reservar cita a https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio//11579/pals/12-09-2021/

Des de principi d’estiu 20.000 persones han donat sang

Des del 15 de juliol, 18.900 persones han donat sang a Catalunya i han permès, en tot moment, els tractaments dels malalts als hospitals. No obstant això, cal mantenir el ritme de donacions durant el setembre, ja que la sang té una durada limitada.

Un dels components que trobem a la sang són les plaquetes i aquestes caduquen al cap de 5 dies i no es poden ni guardar ni congelar. El seu ús és imprescindible en malalts de càncer i per això, diàriament, se n’ha d’assegurar la seva existència.

La calor i la Covid-19 compliquen les donacions

L’arribada de la primera onada de calor de l’estiu podria fer trontollar l’estat actual de les reserves. És per això, que continuen sent necessàries entre 800 i 1000 donacions diàries per als tractaments dels malalts.

També, els contagis de la Covid-19 provoquen que moltes cites de les campanyes de donació quedin disponibles. A la pàgina web donarsang.gencat.cat es pot veure l’estat de les reserves de cada punt de donació.