Noves mesures per frenar els contagis de la COVID-19

29/10/2020

La Generalitat ha decretat el confinament municipal els caps de setmana, a més d'aturar les activitats extraescolars, esportives i culturals.

El govern de la Generalitat ha anunciat aquest dijous al migdia noves restriccions per a frenar els contagis de coronavirus. Entre aquestes noves mesures, destaca especialment la prohibició d'entrar i sortir dels municipis durant els caps de setmana. Així, des del divendres a les 6 del matí i fins al dilluns també a les 6 del matí, s'haurà de romandre al propi municipi. També partir de demà i fins al 9 de novembre no es pot entrar ni sortir de Catalunya. Les excepcions, justificades, han de ser per motius sanitaris, laborals o de causa major.

Com a altres mesures, també s'han suspès totes les activitats extraescolars, així com també les esportives que no són professionals i les culturals (teatre, cinema, auditoris i sales de concerts).

Pel que fa als centres comercials, l'aforament queda limitat al 30% en aquells que tenen una superfície inferior als 800 m2.

Continuen vigents altres mesures com l'obertura dels parcs infantils només fins a les 20 hores, la limitació de les reunions socials a un màxim de 6 persones o també el confinament nocturn, de 22 a 06 hores del matí.

Més informació AQUÍ