Pals commemora el 8M, Dia Internacional de les dones

07/03/2024

Pals ja està a punt per a la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i s’han organitzat actes en els quals es pretén reivindicar els reptes pendents en la lluita pels drets de les dones per erradicar les desigualtats, discriminacions i violències estructurals que pateixen pel sol fet de ser dones avançant cap a un món més just, igualitari i sense violències.

La programació de divendres 8 de març serà el següent:

  • Lectura del MANIFEST, a la plaça Major, a les 12.00 h. 
  • Col·locació d’una pancarta reivindicativa a la façana de l’Ajuntament. 
  • Il·luminació del Vaixell amb el color lila. 

Amb motiu del 8M, i després de l’èxit de l’any anterior, l’Ajuntament de Pals torna a organitzar un taller gratuït d’autodefensa femenina per a joves i dones a partir de 14 anys. El taller serà el proper dissabte 6 d’abril a les 10 hores a l’aula de formació. Per participar-hi cal inscripció prèvia enviant un WhatsApp al 609027708.

Enguany sota el lema “La meva regla, les meves regles”, aquest 8M també vol fer èmfasi en la falta d’informació veraç sobre la menstruació i la menopausa, així com les situacions de discriminació i prejudici a causa de la desigualtat de gènere.

Des de l’Ajuntament de Pals recordem que el Departament d’Igualtat i Feminismes ha posat en marxa des d'aquest passat dilluns, 4 de març, una iniciativa per distribuir gratuïtament productes menstruals reutilitzables i sostenibles a tothom qui menstruï, sense excepcions. Per poder recollir el producte menstrual, cal entrar a l’app o web de la meva salut, buscar el codi QR d’un sol ús i bescanviar-lo a la farmàcia. Més informació en aquest enllaç.

  • Façana ajuntament 8M