Pals és guardonat amb la Bandera Verda d'Ecovidrio pel seu compromís amb la sostenibilitat

18/11/2019

El guardó obtingut és resultat dels 131.428 kg de residus d’envasos de vidre que veïns i veïnes, establiments i hostalers van recollir durant el passat estiu, una xifra que suposa un increment del 40% respecte al mateix període de l’any anterior. Des de l’Ajuntament es vol donar les gràcies a tots els ciutadans i ciutadanes, comerços i restauradors de Pals pel bon treball realitzat.  

El passat dijous, 14 de novembre, Pals va ser guardonat amb la Bandera Verda del Moviment Banderes Verdes, un premi que reconeix les bones pràctiques realitzades en matèria de recollida de vidre a les platges. L’acte de lliurament va tenir lloc a Girona i va comptar amb la presència de l’alcalde del municipi, Carles Pi; Josep Maria Tost, Director de l'Agència de Residus de Catalunya; José Manuel Núñez Lagos, Director General d’Ecovidrio; i d’alcaldes i representants d’altres municipis catalans reconeguts pel seu esforç en aquesta campanya.

Pals ha estat un dels dos municipis participants en la campanya impulsada per Ecovidrio guardonats amb la Bandera Verda, el màxim distintiu que es podia assolir. L’altre municipi premiat amb aquest guardó ha estat Tossa de Mar. A banda de les dues banderes verdes, en l’acte del passat dijous també es van lliurar reconeixements a altres municipis catalans pel seu compromís mediambiental.

Per aquest motiu, el consistori vol donar les gràcies a tots els ciutadans i ciutadanes, comerços i restauradors de Pals que s’han esforçat per contribuir a fer que la sostenibilitat i la bona pràctica ambiental del municipi siguin exemplars i modèliques.

Sobre el Moviment Banderes Verdes a Catalunya i Girona

Durant els mesos d’estiu, Ecovidrio ha treballat amb els equips dels diferents ajuntaments participants en la campanya (fins a 19 municipis de les províncies Girona, Tarragona i Barcelona) i els més de 2.041 hostalers participants. Els municipis catalans que han pres part de la campanya han aconseguit augmentar la recollida selectiva d’envasos de vidre en un 7,3% més respecte a l’any anterior. Per tal d’assolir aquestes dades, Ecovidrio va realitzar a Catalunya un total de 2.437 visites a establiments, va recol·locar o substituir contenidors a peu de carrer i va entregar fins a 754 cubelles adaptats a les necessitats dels hostalers. A la demarcació de Girona, en concret, s’han recollit 2.921 tones d’envasos de vidre, una xifra que representa un increment del 15% en relació a la temporada de l’any passat.