Pals ja està a punt per rebre les festes de Nadal!

05/12/2019

Del 5 de desembre al 18 de gener, Pals s’engalonarà per viure l’esperit nadalenc amb un programa d’activitats dirigides a tota la família i per a tots els gustos. La Quina Solidària, el Pessebre Vivent, concerts, el Mercat de Nadal o els Pastorets en són els grans protagonistes, però no els únics. Consulteu tota l’agenda aquí!

Estem a les portes del Nadal i la vila de Pals ja està preparada per rebre una època màgica i especial, un període per compartir amb els amics, la família, els estimats o companys. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha programat un calendari de propostes molt variades, que omplirà de vida i esperit nadalenc els carrers i places del municipi.

 

La Quina Solidària, el Pessebre Vivent, concerts, el Mercat de Nadal i els Pastorets: els grans protagonistes

El dijous, 5 de desembre, tindrà lloc la gran encesa de llums de Nadal, amenitzada amb animació infantil a càrrec de Viri Virom. Serà al Pavelló Poliesportiu, a les 17 h i, tot seguit, hi haurà una xocolatada.

Diumenge 8 de desembre, se celebrarà la 29a Marxa dels Arrossars, el consolidat esdeveniment lúdico-esportiu que cada any promet una jornada marcada per la germanor i l’activitat física, on els participants podran triar entre el recorregut per a tots els públics, de 10 km, i un de més exigent, de 18 km.

El dissabte 14, a partir de les 17.30 h, el Pavelló d’Esports serà escenari de la Gran Quina Solidària, on els veïns i veïnes se solidaritzaran amb la Marató de TV3.  El cap de setmana del 21 i 22, el Mercat de Nadal ocuparà el Carrer Enginyer Algarra per oferir música, tallers, activitats infantils, productes d’alimentació, regals i decoració nadalenca.

La tradicional Missa del Gall tindrà lloc el dimarts, 24 de desembre, amb el cant de la Sibil·la i l’actuació de Gemma Horta (veu) i Emma Stratton (orgue), a l’Església St. Pere,  a les 23 h. El dimecres 25, a l’Església dels Masos a partir de les 9.30 h, serà el torn de la Missa de Nadal. Finalment, l’última missa de l’any tindrà lloc el dia 31 de desembre, a l’Església de St. Pere, a les 19.30 h.

Entrat el 2020, el divendres 3 de gener, el Patge Reial recollirà les cartes dels nens i nenes a Ca la Pruna, de 17 a 19 h. I el diumenge 5, tindrà lloc la nit més esperada de l’any per la mainada: la gran cavalcada dels reis d’orient, que sortirà des del carrer Enginyer Algarra, a les 18 h.

 

Nadal, època Pessebre Vivent

Com cada any, en l’època nadalenca, Pals acull dos espectacles tradicionals que atreuen un nombrós grup de veïns i visitants de tota la comarca. Per una banda, el Pessebre Vivent, que arriba a la 33a edició i el podreu visitar al Recinte Gòtic, de 18 a 20 h, els dies 22, 25, 26, 29 de desembre i l’1 de gener.

40 anys de Pastorets

També tornen els Pastorets de Pals, que en la seva 40a entrega actuaran al Pavelló Poliesportiu, a les 18 h, amb funcions el 6, 12 i 18 de gener. Els Pastorets representaran l’obra: “La Flor de Nadal”, de Francesc A. Picas.

Aquesta és només una part de les activitats que s’ofereix durant aquest Nadal a Pals. Si voleu consultar tota l’agenda, podeu fer-ho aquí.