Pals, poble convidat a Orígens 2023

13/10/2023

La Ràpita celebra del 13 al 15 d’octubre la 7a Edició d’Orígens

Orígens és una celebració per recordar el passat més recent de la Ràpita, explicat pels rapitencs i rapitenques. Durant 3 dies es vol posar de manifest la singularitat econòmica i social d’aquesta població a inicis del s. XX, representades per dos grups socials: els pescadors i mariners d’una banda i el món pagès i ramaders des d’una altra. 

El municipi de Pals ha estat el poble convidat d’enguany, ja que durant moltes èpoques temporers de l’arròs rapitencs es desplaçaven al nostre poble per a participar en les feines de la plantada i la sega de l’arròs.

L’alcalde de la Ràpita, Javier Reverté, remarca que és un reconeixement a aquella gent que per poder tenir una vida millor s’esforçava i sacrificava anant fora de casa a temporades, a treballar de sol a sol. 

La regidora d’Identitat, Francina Molina, en una visita al nostre municipi, durant l’estiu passat, ens va brindar la possibilitat d’assistir-hi com a poble convidat, invitació a la qual no ens vam fer pregar. L’alcalde Carles Pi acompanyat de dues regidores (Eva Safont i Glòria Sicars) estan representant el municipi en la celebració d’Orígens 2023.