Pals rep un distintiu que reconeix les empreses i serveis que promouen un turisme inclusiu

01/06/2022

Ahir al matí el Parc dels Estanys de Platja d’Aro va acollir el lliurament dels distintius del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, experiència pionera a Catalunya. Per segona vegada s’han reconegut empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu.

L’Ajuntament de Pals de la mà del seu alcalde, Carles Pi, va rebre la distinció per l’itinerari del centre històric de Pals, un diploma i reconeixement que valora l’esforç per promoure un turisme per a tothom.

Dins d’aquesta jornada s’ha presentat una nova edició de la publicació: Turisme per a tothom al Baix Empordà, que recull les empreses i serveis turístics de la comarca que han participat en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà i que han superat la visita de validació de l’accessibilitat de la seva empresa o servei turístic per una empresa especialitzada en accessibilitat turística.

Els destinataris d’aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística del Baix Empordà i que volen millorar la seva accessibilitat turística, com són oficines de turisme, espais naturals, recursos culturals, empreses d’allotjament, restaurants, empreses de turisme actiu, etc. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials.

La publicació, editada en català, castellà, anglès i francès, es distribuirà a través de les oficines de turisme i els ajuntaments de la comarca, i també estarà disponible a les empreses i serveis participants a la publicació. La publicació també està disponible digitalment a la pàgina web www.visitemporda.com i per a persones invidents.