Pals se suma a la 16a Setmana de la Prevenció dels Residus

08/11/2024

Estarà dedicada al malbaratament alimentari.

Pals s'adhereix a la celebració de la 16a Setmana Europea de la Prevenció dels Residus, que enguany estarà adreçada a sensibilitzar sobre la importància de l'aprofitament d'aliments per no malgastar-los. Segons l'Agència de Residus de Catalunya, el malbaratament alimentari és responsable d’entre el 8 i el 10% de les emissions globals amb efecte d’hivernacle. L'organisme calcula que cada persona genera 35 quilos de residus alimentaris per any i, a Catalunya, el 58% del malbaratament alimentari té lloc a les llars. Amb l'objectiu de reduir les xifres, al llarg de la setmana es faran activitats, tallers i exposicions arreu del país per sensibilitzar la població sobre l'impacte del llançament d'aliments a la brossa, els processos de gestió d'aquest tipus de residu, la compra responsable i els hàbits de consum adients per no malbaratar aliments.