Pla d’esterilització i control de colònies felines a Pals

31/10/2023

Per l’entrada en vigor el passat dia 29 de setembre de la Llei 7/2023 de protecció dels drets i el benestar dels animals, l’Ajuntament de Pals engega un pla d’esterilització i control de colònies felines al municipi.

El control de les colònies felines té per objectiu el control poblacional dels gats de carrer, amb l’esterilització, identificació i manteniment de les condicions higiènic-sanitàries de la colònia.

Es demana la col·laboració d’aquells ciutadans que actualment estan donant de menjar als gats perquè formin part del grup d’alimentadors voluntaris amb coordinació de l’Ajuntament.

Amb el grup de voluntaris i personal de l’Ajuntament es faran les captures i esterilitzacions, mentre que l’alimentació es seguirà fent amb els voluntaris, de manera ordenada i higiènica.

Per altra banda, es fa una crida als veïns i veïnes de Pals que vulguin adoptar els gats petits o els que siguin més sociables per donar una llar i atenció a aquells animals que ho necessiten.

Tant per l’aplicació de la nova llei de protecció dels drets i el benestar dels animals, com ja era obligatori fins ara, cal que totes els animals domèstics estiguin identificats amb xip i censats a l’ajuntament, pel que el registre municipal serà gratuït fins a finals d’any.

Tant si vols formar part del grup de voluntaris com si estàs interessat en adoptar un gat, cal que et posis en contacte amb l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pals.

Informació addicional