Reunions amb sector turístic i comercial per desenvolupar estratègies conjuntes post COVID19

29/04/2020

L'Ajuntament de Pals i les empreses del sector turístic i comercial de la vila es reuneixen per desenvolupar estratègies conjuntes i fer front comú a la situació generada per la COVID-19

Analitzar la situació actual que la pandèmia del coronavirus i el confinament per frenar la propagació de la malaltia estan tenint sobre l’economia de Pals, així com consensuar quines mesures es poden implementar per recuperar, quan abans millor, l’activitat laboral. Aquests són alguns dels principals objectius que han regit les reunions sectorials que l’Ajuntament de Pals ha impulsat durant aquesta setmana amb els agents socials i econòmics, i que s’han portat a terme de forma sectorial, primer bars i restaurants, després allotjaments turístics i finalment comerços i altres professionals.

Així entre dilluns i dimarts les reunions s’han celebrat de forma virtual aconseguint una gran assistència. Els participants han aconseguit exposar les seves principals problemàtiques, que bàsicament compartien entre tots, i han aprofitat per realitzar preguntes sobre les qüestions que més els preocupen.

Per part de l’Ajuntament es va aprofitar per exposar que s’està treballant per deixar el poble a punt per quan s’aixequi el confinament i s'estan preparant accions promocionals i campanyes de reactivació comercial per promocionar el nostre municipi, tan aviat com la situació ho permeti. L'Alcalde va aprofitar per explicar també el paquet de mesures de flexibilització fiscals que l'ajuntament ha aprovat fins ara i va avançar que se seguia treballant en aquesta línia per intentar a favor al màxim els veïns i empreses del municipi.

Aquestes trobades han servit també per recollir suggeriments i opinions dels participants per treballar i desenvolupar accions futures de manera conjunta entre el sector públic i privat que ara més que mai, resulta imprescindible.

Està previst convocar una altra sessió més endavant quan hi hagi directrius clares que ens permetin conèixer en quines condicions han d'obrir els negocis i, en funció d'aquesta premissa, poder posar en marxa l'organització i promoció d'esdeveniments i accions programades.