S'inicia l'execució d'obertura i manteniment de les franges perimetrals de prevenció

13/12/2023

Després de l'exposició pública i aprovació definitiva del projecte executiu d’obertura i manteniment de les franges perimetrals de prevenció, de les parcel·les interiors i les zones verdes del terme municipal de Pals i la posterior licitació i adjudicació dels diferents lots, aquesta setmana s’han iniciat les tasques per part de les empreses adjudicatàries.

Els àmbits d’actuació són:

  • Mas Tomasí
  • Arenals I, Torre Mora Arenals II, Puig Sa Guilla Arenals III, Parc Natural
  • Puigvermell i Pineda de Pals
  • Nucli, Polígon, Figuerar, Masos, Puig Roig-Les Monges

Dins el programa d’assistència als ajuntaments per a la prevenció d’incendis forestals en zones habitades que porta a terme la Diputació de Girona juntament amb la Generalitat i amb la col·laboració dels Consells Comarcals, es va realitzar a finals d’octubre una sessió informativa al municipi de Pals per explicar als veïns les obligacions que s’han de complir en matèria de prevenció d’incendis segons la Llei 5/2003 de prevenció d’incendis. També es va exposar com actuen els bombers en cas d’incendi forestal, la funcionalitat de les franges perimetrals,  i es van donar consells d’autoprotecció.

Tal com estableix el Decret 123/2005, es deixarà net el sotabosc, i es farà una aclarida d’arbres per evitar la continuïtat tant horitzontal com vertical de la massa arbòria, prioritzant deixar sobre el terreny els exemplars més sans i resistents, així com les espècies menys ignífugues.

En el següent enllaç s’hi pot trobar informació al respecte. Per qualsevol dubte o aclariment es pot contactar amb l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Pals:

https://www.baixemporda.cat/ca/arees/proteccio