S’inicien les obres de millora de Ca la Pruna

16/11/2020

Aquest mes de novembre s’han iniciat les obres a Ca la Pruna per tal d’ubicar-hi la nova oficina de turisme, el museu local, sales d’exposicions i espais per a l’hotel d’entitats i una nova sala d’actes.

L‘Ajuntament de Pals ha inicat les obres de millora de l’equipament municipal Ca la Pruna amb l’objectiu de convertir l’espai en el nucli cultural i turístic del municipi de forma trasnversal.

L’accés principal a l’edifici continuarà sent per la façana principal i s’està habilitant una nova entrada situada a la façana est.

La nova oficina de turisme estarà situada a la planta baixa on hi haurà espai de rebuda, despatx, espai de consulta i zona de serveis.

A la primera planta de l’edifici hi haurà el museu, les sales d’exposicions i un segon grup de serveis.

Finalment, a la segona planta, s’hi ubicarà la nova sala d’actes, amb més capacitat que l’actual, segons les necessitats d’equipament plantejades pel consistori. La resta de la planta estarà destinada a despatxos per a hotels d’entitats, oberts també a diferents associacions de la vila. Hi haurà un nucli de comunicacions que connectarà les diferents plantes mitjançant escales i ascensor.

El fet de disposar de dos accessos permetrà assegurar l’evacuació i una millor polivalència d’ús del centre, i també es soluciona l’accessibilitat de tots els espais de l’edifici.

Aquesta proposta global d’actuació pretén  la revalorització de l’edifici com a element patrimonial i la millora del conjunt reinterpretant els espais i la seva imatge general.

Ca la Pruna es dotarà d’elements bàsics de confort ambiental i funcional per tal de fer-ne un centre cultural adaptat a les noves necessitats culturals de la vila de Pals.

Aquesta milora compte amb una subvencio del Departament d'empresa i coneixement de 300.000 €