S'obre la inscripció prèvia pels ajuts extraordinaris de suport a la solvència empresarial

12/11/2021

Ja es pot fer el tràmit de la inscripció prèvia dels ajuts extraordinaris directes de suport a la solvència empresarial en resposta a la pandèmia de la Covid-19. Es tracta d'un requisit necessari per optar, posteriorment, a rebre aquest ajut. L'import total del fons dependrà dels fons sobrants de les anteriors convocatòries, que es repartirà fins que s'exhaureixi el pressupost disponible.

L'ajut vol facilitar la solvència i la reducció de l'endeutament del sector privat de treballadors i treballadores autònoms (empresaris i professionals) i les empreses no financeres més afectades per la pandèmia de la Covid-19. Els requisits per a rebre'l són que les persones sol·licitants siguin treballadors i treballadores autònoms i empreses amb seu social a Catalunya, el volum d'operacions anual de l'exercici 2020 dels quals hagi caigut un mínim del 30 % a l'exercici 2020 respecte de l'exercici 2019, en cas de règim d'estimació directa i que, en tots els casos, tinguin deutes amb proveïdors, creditors financers i no financers, i deutes relatius a costos fixos. Aquestes obligacions s'han d'haver generat entre l'1 de març de 2020 i el 31 de maig de 2021 i han de procedir de contractes anteriors a la data d'entrada en vigor del Reial decret llei, és a dir, anteriors al 13 de març de 2021.

El formulari d'inscripció prèvia es pot presentar des de les 9 hores del divendres 12 de novembre fins al divendres 19 de novembre de 2021 a les 14 hores. La prelació en la inscripció prèvia no atorga preferència en l'atorgament de l'ajut.

Per a més informació pots visitar el web https://dogc.gencat.cat/ca/document-del-dogc/?documentId=914097