S'organitza la 1a Naturatló al Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter

26/05/2022
Salvem la Platja de Pals, Natura Lliure de Residus i Gisfera organitzen la 1a Naturatló, una jornada festiva i de voluntariat que pretén conscienciar de la importància de protegir el territori. L'esdeveniment se celebrarà el diumenge 5 de juny, de 10 a 13 hores, al Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter.
 
La jornada tindrà dues parts. La primera, de voluntariat, on els participants podran triar entre netejar de residus o informar les persones que s'acostin a la platja de la presència del corriol camanegre, una au limícola que aquest any ha entrat en la categoria “en perill d’extinció” i que cria a les dunes del parc a l'època d'estiu, just quan el parc està força humanitzat; la segona part, en canvi, constarà d'un esmorzar, un petit concert de Mandie's Soul, una entrega de premis a les millors accions de la jornada i un bany popular “sincronitzat”.
 
Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a l'enllaç següent: https://www.gisfera.com/guiatgessalvatges/tour/naturatlo-a-la-gola-del-ter/.
 
L'organització de l'esdeveniment compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la EMD de l'Estartit, el Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, la Taula de Voluntariat dels Espais Naturals Protegits de l’Empordà i el Petit Montgrí. A més, han ofert el seu suport moltes empreses del territori com la Bruguera de Púbol, la Agrobotiga La Pera, el ceramista Lluís “Didi” Heras Colomer, Creuers Mare Nostrum - L’Escala, La Petjada, Alimara Espai Salut, DosKiwis Brewing, Sóc Natural, Ecoluba, NAO, Cactus Costa Brava, Mr.Natural o l’Estació Naùtica de L’Estartit.