Sessió informativa sobre subvencions pel sector agrari

27/03/2023

Serà el 31 de març, en format virtual.

El Ple de la Diputació de Girona va aprovar al març les bases reguladores de les subvencions per al desenvolupament de bones pràctiques agràries a les comarques gironines. Amb voluntat d’explicar sobre com funciona la sol·licitud, organitzen una sessió informativa en línia el 31 de març, a les 12 h. 

L’objectiu de les subvencions és fer compatible l’activitat agrària i la conservació de la natura, afavorir la biodiversitat i fomentar pràctiques sostenibles com l’agricultura ecològica o la ramaderia extensiva. Se subvencionaran quatre línies principals: la gestió d’espais oberts, la ramaderia extensiva, els elements seminaturals i la conservació del sòl. Dins de cada bloc, hi haurà actuacions més específiques com el foment de la ramaderia extensiva en punts estratègics de gestió, les cobertes vegetals entre fruiters i vinya, la gestió de marges i talussos, la recuperació de basses i sèquies o la promoció de l’adob verd, entre altres. 

Es podran beneficiar dels ajuts els professionals de l’agricultura i a la ramaderia que treballin a les comarques gironines. L’import màxim de la subvenció serà de 3.500 €, que poden augmentar fins als 4.550 si es compleixen unes condicions concretes, com per exemple, si hi ha una dona assegurada en règim agrari a jornada o si es troben dins d’una zona PEIN o Xarxa Natura 2000.  

El termini de presentació de sol·licituds es publicarà en la convocatòria que encara no s’ha aprovat. En la sessió informativa hi haurà una explicació més detallada de la subvenció i un torn de paraula per resoldre dubtes. Es pot fer la inscripció en aquest formulari

Informació addicional

  • Subvencions sector agrari