Tractament per controlar les poblacions de mosquits demà als arrossars de Pals i d’altres de la zona

27/07/2021

Us informem que a partir de demà dimecres 28 de juliol, des del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter, es començarà el quart tractament per a controlar les poblacions de mosquits als nuclis d'arrossars de Pals (741 ha), també ho faran Castelló d’Empúries (124 ha) i Bellcaire d’Empordà (159 ha).

Els termes municipals de la zona on hi ha arrossars, són els de Castelló d'Empúries, Riumors, Bellcaire d'Empordà, Torroella de Montgrí, Gualta, Fontanilles, Palau-sator i Pals.

Aquestes accions de control, consisteixen a aplicar amb helicòpter una matèria activa d'origen biològic, específica per a larves de mosquit (Bacillus thuringiensis israeliensis). Aquests tractaments aeris es repeteixen cada 10 dies. En total, fins a finals del mes de juliol o principis d'agost, s'hauran realitzat 4 aplicacions senceres.

Aquest quart tractament i últim de la temporada, durarà, en funció de la situació meteorològica, 3 dies aproximadament. Podeu veure més informació a la pàgina del servei de control de mosquits de la Badia de Roses i Baix Ter en aquest enllaç.

Per altra banda, als camins d'accés a les zones d'arrossars, s'han instal·lat uns cartells informatius, avisant de l'inici dels tractaments.

Enguany, les dades bàsiques d'aquests tractaments es poden trobar a la web de l'Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya: https://salutpublica.gencat.cat/ca/detalls/Article/Tractaments-aeris-amb-plaguicides

 

  • Tractament mosquits arrossars Pals
  • Tractament mosquits arrossars Pals