Una Festa Major per recordar!

17/08/2020

Enguany Pals ha viscut una festa major diferent, marcada per les normes de seguretat de la realitat sanitària que estem vivint, però no menys divertida ni menys espectacular.

Dimecres 5 d'agost... Festa major de la Platja de Pals... Doncs no, quina llàstima, aquesta no es va poder tirar  endavant... La festa de la Platja era molt difícil d'adaptar degut al volum de gent que acull i al caire mogut de la festa... Costa imaginar sentir Mitjanit assegut a una cadira sense poder ballar... Ara toca això... Haurem d'esperar un altre any... 

Ja que hi som, però, podríem fer un recull del que ha sigut la festa major de Pals. 

Vam escalfar motors amb un Concert de sardanes per donar pas a una Passejada de llegendes que va substituir la tradicional cercavila (difícil de dur a terme). L'inici oficial, però, va tenir lloc amb el Pregó en el qual la Laura Coll va aprofitar per fer-nos gaudir de la seva gran veu. Des d'aquí el nostre agraïment a la soprano palsenca per acceptar la nostra invitació.

Encetada la festa, vam continuar amb el Teatre d'en Pep Plaza, la Nit del Bruel (màgia i música), el Tobogan aquàtic, el Concert de l'Orquestra Montgrins i l'ofici solemne (acompanyat de la Coral de la Tallada). Va tancar la festa major, amb gran èxit de públic, la Cantada d'havaneres organitzada per la Penya Pals Blau i Grana.

En tot moment s'han complert els protocols determinats pel PROCICAT i s'han realitzat els actes amb total seguretat. Ens ha anat bé per poder airejar la ment, que tant convenia després de mesos de confinament. Estem contents de la rebuda i estem contents dels agraïments, tant per part del públic com per part dels artistes.

Treballàvem entre dues opcions, complicades totes dues: adaptar la festa a la Nova normalitat o suspendre-ho tot. Vàrem pensar que amb la primera opció respectàvem a tothom, el que volia festa la tenia i el que no es podia quedar a casa. Amb la segona opció ens deixàvem els que volien sortir al carrer... 

De totes maneres, cal dir que era més segur assistir als actes programats que no pas moltes de les activitats que fem diàriament, ja que la gent havia d'estar asseguda, amb mascareta i es mantenia la distància de seguretat. En tot moment es va complir la normativa de protecció i seguretat.

Volem agrair enormement a la Penya Pals Blau i Grana i al Bruel dels timbalers la seva predisposició i dedicació per tal que aquesta festa estranya fos un èxit, tant pel que fa als dies que ells n'eren organitzadors com els que no, que van mantenir el bar obert per si algú volia prendre un refresc. Moltíssimes gràcies a totes dues associacions! També a tots els serveis municipals per la seva disponibilitat en adaptar la festa i aconseguir unes condicions envejables. Finalment, agrair també al públic assistent la seva comprensió, la seva bona actitud i, com no, la seva participació.

A tots, moltes gràcies!