Una web accessible a Pals

07/03/2023

L’Ajuntament participa en un curs per millorar l’accés a la informació municipal.

L’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme ha format part activament del curs en web accessible, organitzat pel Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. L’acte de cloenda i entrega de diplomes es va fer el 27 de febrer, al Museu de la Mediterrània, i ha comptat amb la presència del conseller de Turisme, Xavier Dilmé, entre altres autoritats. La formació ha consistit a donar a conèixer a empreses del sector turístic i ajuntaments de la comarca eines per fer més accessible les pàgines web i la informació que allà s’hi pot trobar

Es tracta d’una iniciativa emmarcada en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, que es va iniciar l’any 2017.  El document té com a objectiu principal fer valdre la comarca com a destinació accessible, amb especial atenció a les necessitats de col·lectius com la població amb discapacitat visual. Segons la normativa WCAG 2.1, tots els espais web haurien de ser accessibles, però la realitat és que sovint no ho son. La formació també ha inclòs tècniques per millorar la llegibilitat en textos impresos, en format PDF o en les xarxes socials.  

La cloenda ha comptat amb la participació del vicepresident primer del Consell Comarcal i també conseller de Turisme, Xavier Dilmé, que ha destacat que “la voluntat compartida entre administracions i sector privat de fer inclusiva i accessible l’oferta turística de la comarca és ferma i l’acte n’és una demostració”. També ha apuntat que la formació és un eix fonamental del camí que s’ha iniciat i comptarà amb més cursos en el futur. 

  • Entrega de diplomes
  • Entrega de diplomes