Equipaments Culturals

Arxiu

L'Arxiu municipal de Pals, gestiona la documentació de l'Ajuntament de Pals i els fons que conserva, participa en la protecció i recuperació del patrimoni documental del municipi, i us ofereix aquests serveis:

  • Preservar la documentació històrica del municipi i treballar-la perquè pugui ser accessible als investigadors.
  • Fomentar la recollida d’informació històrica i de les diferents activitats que es desenvolupen al municipi.
  • Col·laboració en activitats en els àmbits educatius i culturals que contribueixin a la divulgació del patrimoni documental del municipi.

A l’arxiu de Pals trobareu el fons de l'Ajuntament, des de l'any 1.850 fins els documents de més de cinc anys transferits per les oficines municipals. A més, hi ha fons cedits per, famílies i particulars vinculats al municipi.

Per consultes d'arxiu, telefonar prèviament :

Adreça: C/ Raval, 21. 17256 Pals (Girona)
Telèfon: 972 637 303 Fax: 972 636 951
Obert: Dilluns a Divendres, de 8.00h a 15.00h. 

Correu: cultura@pals.cat

Biblioteca

Inaugurada el 13 de maig de l’any 1991, la biblioteca o sala de lectura municipal compta amb més de 9.000 llibres registrats. Ofereix el servei de préstec de llibres i, des de l’any 2003, forma part de la xarxa de telecentres de Catalunya.

Durant l’any, s’hi organitzen diferents activitats culturals tant per als més menuts com per als adults, com ara contes, exposicions, cursos, etc.

  1. Préstecs: Llibres, revistes,  pel.lícules i cd’s de musica. Cal disposar de la targeta de lector, és gratuïta.
  2. Telecentre: Connexió Wi-Fi  gratuïta a Internet. La durada de la connexió està controlada.

  3. Servei de ordinadors. La impressió és de pagament.

Atenció al públic:

Emili Ramiro

Plaça Catalunya, s/n 17256 Pals
Telèfon: 972 667 846 Correu: biblioteca@pals.cat
Obert: de Dilluna a Divendres, de 17.00h a 20.00h

Accés a la web de la Biblioteca de Pals 

Adjunts: 

Ca la Pruna

Casa fortificada del segle XVI, situada extramurs al començament de la vila. Va ser adquirida per tres veïns de Pals (els senyors Antoni Vila Casas, Francesc Jover i Xavier Millet Tusell) i donada al municipi com a Casa de Cultura. A l’estiu, acull diverses exposicions de pintura, escultura, ceràmica... i durant l’hivern s’hi organitzen diferents activitats culturals com ara conferències, cursos, cinema, reunions d’altres entitats socials, etc. També és la seu de dues entitats: la Comunitat de Regants i l’Associació per a la Defensa Vegetal de l’Arròs.

“Ca la Pruna” és la denominació actual del mas Illa, una de les cases més importants en la història medieval i moderna de Pals. Els membres de la família Illa apareixen documentats ja a principis del segle XV, vinculats al cultiu i la comercialització de cereals, principalment l’arròs. De fet, inventaris antics revelen l’existència d’un molí arrosser a la planta baixa del mas. L’edifici fou cremat durant la primera guerra carlina (1833) i sensiblement alterat per les restauracions de la dècada de 1970. Malgrat tot, encara són visibles restes de murs baixmedievals i diferents ampliacions dels segles XVI-XVIII. 

Atenció al públic :

Adreça: C/ Creu, 7 . 17256 
Telèfon: 972 636 833
Correu: cultura@pals.cat

Centre Cívic

Situat davant del pavelló poliesportiu de Pals, aquest nou espai públic es va inaugurar el maig de 2007. De dilluns a diumenge, les dues sales de què disposa, acullen cada tarda les activitats pròpies de la Llar del Pensionista; la resta d’horaris es posa a disposició d’altres associacions del municipi que l’utilitzen com a lloc de reunió o espais on organitzar tallers i altres activitats lúdiques o culturals.

Polivalent dels Masos 

Inaugurat l’any 1997, es va concebre com a espai polivalent per a acollir diferents esdeveniments municipals. Consta d’un rocòdrom, una zona de bar, un escenari, camerinos, lavabos públics i una gran sala oberta que el fan especialment indicat perquè les associacions del municipi hi puguin celebrar festes tradicionals, gastronòmiques i/o grans concentracions esportives.

Aula de Formació 

Porta lateral de l'Escola bressol, Carrer de Carmany, 19

Google maps:

https://goo.gl/maps/dAtEu21prbXagvjVA