Pavelló poliesportiu

El 26 de novembre de 1984, el ple de l’Ajuntament de Pals aprovava el plec de condicions per al projecte i execució de les obres del pavelló poliesportiu de Pals. Fins aquell moment, el municipi només comptava amb el camp de futbol situat als afores. Per tant, poder disposar d’una instal·lació esportiva al mig del poble era tot un repte per a l’arquitecte director, el senyor Jesús López Fernández i l’empresa AGME Proyectos y Construcciones S.A. El 22 d’abril de 1985 es posava la primera pedra i el 22 de maig de 1987, s’inaugurava.

Es tractava de construir un gran edifici en una zona molt propera al nucli antic que permetés practicar diferents tipus d’esport i alhora pogués acollir altres activitats més culturals com teatre o concerts.  Al projecte inicial es parlava de futbol sala, bàsquet, voleibol i handbol; posteriorment, les modes i els usuaris van obligar a adaptar l’espai a altres modalitats esportives, com per exemple la sala dedicada a la gimnàstica (remodelada el 1998) o la zona per a la pràctica de l’spinning (on abans hi havia hagut la llar del pensionista). I, el fet que també hagués de servir per a altres propostes culturals va portar a construir un escenari i dos camerinos.

Des de la seva inauguració, el pavelló poliesportiu de Pals és l’espai municipal cobert amb més cabuda. Per aquesta raó,  actualment, a més de les activitats esportives, també acull les representacions teatrals dels Pastorets, les arribades dels Reis Mags, els balls de Carnaval, els homenatges a la Vellesa, la Festa Multicultural, les festes escolars, els teatres de la festa major i molts altres esdeveniments culturals ja siguin organitzats per l’Ajuntament com per altres associacions del municipi.

El pavelló poliesportiu en xifres aproximades:

Superfície total construïda: 2.124 m2
Superfície útil total: 1.984,21 m2
Superfície de la pista (inclou grades): 1.144 m2
Superfície de la pista: 800 m2
Número de seients (grades): 250
Espais auxiliars per a esportistes: 343,26 m2
Espais auxiliars per a espectadors: 476,37 m2
Espais auxiliars per a activitats culturals: 196,58 m2
Local social (antiga llar del pensionista): 90 m2
Escenari: 35 m2