Alerta sanitària per quatre productes cosmètics

19/10/2023

Es retiren del mercat i es recomana deixar d'utilitzar-los.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ordena com a mesura cautelar que es paralitzi la venda de quatre productes cosmètics i biocides i que es retirin tots les unitats disponibles en el mercat. Es tracta de les laques AMALFI de tipologia Fijación Fuerte Oro, Fijación Fuerte Negra i Argán, a més de l'espuma modeladora de la mateixa marca de fixació extraforta.

Les autoritats han detectat que els productes no compleixen amb el Reglament (CE) 1223/2009 perquè contenen butylphenyl methylpropiona, un element inclòs en la llista de substàncies prohibides en productes cosmètics. L'agència demana a les empreses comercialitzadores i distribuïdores que cessin de forma immediata la seva venda i contactin amb la companyia proveïdora per gestionar la devolució de les unitats. I en el cas dels consumidors, si disposen d'una unitat, se'ls demana deixar d'utilitzar-la.

El web del Departament de Salut publica regularment les alertes sanitàries en fàrmacs, productes sanitaris i cosmètics. I a NotificaCS es pot alertar sobre els efectes no desitjats atribuïbles a l'ús d'un producte cosmètic en cas d'experimentar-ho o tenir-ne coneixement.

  • Laques AMALFI retirades