Connexions mòbils més ràpides i millor cobertura arriben a Pals amb el desplegament de les xarxes de 4G i 5G

13/12/2022

Les operadores de telefonia mòbil comencen a activar a Pals serveis mòbils de nova generació, 4G i 5G, a les bandes de 700 i 800MHz.

La nova tecnologia permetrà a la ciutadania barberenca a gaudir dels serveis de dades mòbils d'alta velocitat, millorarà la cobertura a l'interior dels edificis i ampliarà l'extensió geogràfica.

Llega700 és l'entitat encarregada de garantir la compatibilitat d'aquest servei amb la TDT.

Per garantir la compatibilitat de nova tecnologia amb la televisió digital terrestre (TDT), Llega700 és l'entitat posa en marxa per les empreses operadores per solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió.

El procés d'implantació s'està realitzant de forma paulatina per tota la geografia nacional. Per comprovar els municipis on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega700.es/contacto_mapa.php

Principals avantatges: més i millor cobertura

Amb la nova xarxa mòbil s'ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades (fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició) o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents en la geografia espanyola on tradicionalment fallava la cobertura. La segona, és la gran penetració en zones interiors dels edificis. La nova generació també facilita la introducció de nous serveis en l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com a aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la videotrucada, entre altres.

A més, la major cobertura que aconsegueix el desplegament en les bandes de 700 i 800 MHz millorarà el servei a l'interior d'edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de manera eficient.

Garantint la compatibilitat de la xarxa mòbil de nova generació i la TDT

Llega700 és l'entitat gestora encarregada d'oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l'emissió mòbil 4G i 5G en les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, i la recepció del servei de TDT.

Per a garantir aquesta compatibilitat, Llega700 presta a la ciutadania una sèrie de serveis gratuïts que inclouen un procediment correctiu després de l'encesa de les estacions, pel qual Llega700 s'encarregarà d'atendre les persones afectades gestionant i resolent possibles afectacions sense cap cost.

Per gestionar aquests serveis, s'ha posat a la disposició de la ciutadania un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999), el correu electrònic ayuda@llega700.es i una pàgina web www.llega700.es.