Dades generals

El municipi de Pals es divideix en 3 nuclis: Palsels Masos de Pals i la Platja de Pals i limita amb els municipis de Torroella de Montgrí, Fontanilles, Palau-sator, Torrent, Regencós i Begur.

La situació del nucli antic és la característica dels pobles de la plana empordanesa: al cim d’un puig poc enlairat, sobre el planer cobert antigament per estanys i aiguamolls que, en el cas de Pals, varen ser assecats i destinats al conreu de l’arròs. Aquest puig s’anomenava Mont Aspre. Quant al nom de Pals, prové del llatí Palus que significa terreny pantanós.

El nucli dels Masos de Pals estava format inicialment per masies disperses fortificades de gran interès arquitectònic. Actualment, però, es tracta d’un nucli urbà força poblat. Cal destacar-hi juntament amb les esmentades masies, l’església dels Masos (s. XVIII).

La Platja de Pals, àmplia platja sorrosa amb una extensió de 3,5 km, ideal per practicar qualsevol tipus d'esport aquàtic, un entorn natural d'aiguamolls i arrossars per fer excursions a peu i amb bicicleta, una oferta turística de qualitat: hotels, càmpings, apartaments, hostals, pensions, habitacions, turisme rural, golf, tennis, etc., i una gran varietat de restaurants i comerços típics.

Video Pals