17Setembre2019

Sou aquí: INICI Notícies Actualitat Pals acollirà una sessió de Liceu a la Fresca 2019!

Pals acollirà una sessió de Liceu a la Fresca 2019!

L’obra escollida enguany és Tosca de G. Puccini. Serà projectada en directe el divendres, 28 de juny, a les 22 h, i el lloc encara està per confirmar.

L’Ajuntament de Pals ha aprovat el conveni amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona per tal de portar al municipi el projecte “Liceu a la Fresca”. Es tracta del segon any consecutiu que el municipi acull el projecte. Enguany l’òpera seleccionada per ser projectada és Tosca de G. Puccini. L’òpera serà representada al Gran Teatre del Liceu el divendres 28 de juny a les 22 h. La funció serà enregistrada i emesa pel Canal 33 de Televisió de Catalunya i simultàniament a la pantalla de grans dimensions que l’Ajuntament instal·larà. Tindrà una duració aproximada de dues hores i trenta minuts. El lloc on està previst fer la projecció és la Plaça Major. Es tracta d’una activitat artística i cultural que acostarà l’òpera a tots els veïns i veïnes que vulguin veure una de les grans obres de l’òpera i gaudir de la música i la interpretació de forma gratuïta.

L’any 2007 el Liceu va emprendre una iniciativa sense precedents consistent en posar l’òpera a l’abast de la ciutadania mitjançant la projecció en una pantalla de grans dimensions del títol que s’estava representant simultàniament en el Gran Teatre del Liceu aquella mateixa nit. Aquest esdeveniment, anomenat inicialment com “Liceu a la platja”, va superar les expectatives d’èxit, raó per la qual la seva celebració ha continuat estenent-se sense límits geogràfics sota el nom de “Liceu a la Fresca”, amb la finalitat d’ampliar la visibilitat del gènere musical de l’òpera arreu de les poblacions.