15Setembre2019

Sou aquí: INICI Notícies Altres notícies Precaució per la situació d'alerta del NEUCAT

Precaució per la situació d'alerta del NEUCAT

L’Ajuntament de Pals comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d'ALERTA. Dimecres 28 de febrer se suspèn amb caràcter general el transport escolar. 

Entre dimarts 27 i dimecres 28 es preveuen gruixos d'entre 0 i 2 cm a punts del litoral i entre 2 i 15 cm a la resta. A zones elevades del prelitoral i de la depressió Central es podran arribar a superar els 15 cm. Al Pirineu i sobretot al Prepirineu es podran acumular més de 30 cm de neu, si bé al sector occidental es podran superar els 50 cm per sobre dels 1000 metres d'altitud.

A partir de dimecres a mig matí la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord, i la precipitació acabarà essent en forma de pluja, tot i que al Prepirineu i Pirineu les nevades persistiran fins a mitja tarda. L'episodi començarà a primera hora del migdia per les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona i s'anirà desplaçant cap al nord i l'interior.

En aquestes condicions es preveuen dificultats en la mobilitat des de dimarts al vespre i durant el matí i migdia de dimecres, amb caràcter generalitzat a tot el territori excepte la línia litoral, tot i que a punts del litoral de Tarragona també es pot veure afectada. Per tant, també caldrà preveure que afecti al normal desenvolupament de moltes activitats. Es preveu que en les diverses vies afectades hi hagin restriccions en la circulació de camions amb caràcter preventiu. 

Dimecres 28 de febrer se suspèn amb caràcter general el transport escolar

Es demana que s'eviti substituir-lo per transport privat en zones nevades. Molts centres educatius no tindran activitat lectiva però sí funció d'acollida als nens que hi vagin.

 

. Consulteu les mesures preventives davant el front de nevades en aquest enllaç

. Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades en aquest enllaç.

. Per a conductors de vehicles pesants podeu consultar la informació específica en aquest enllaç.  

. Podeu consultar la possible afectació a la xarxa viària en aquest enllaç

. Consulta la predicció meteorològica en aquest enllaç