17Setembre2019

Sou aquí: INICI Notícies Altres notícies Vine a gaudir fins al 13 de maig de la 25a edició de la Promoció Gastronòmica Pals i la Cuina de l'arròs

Vine a gaudir fins al 13 de maig de la 25a edició de la Promoció Gastronòmica Pals i la Cuina de l'arròs

Entre les diferents accions enfocades a la difusió de l’arròs que se celebraran al llarg de la campanya hi ha l’IX Torneig de Golf i la Cuina de l’Arròs; la ruta literària de Sant Jordi; el Curs de Cuina de l’Arròs; passejades pels arrossars; la Ruta de l’Arròs amb el Xiulet de Pals; o visites guiades pel nucli antic de Pals. Consulta aquí el programa d’activitats.

Pals acull des del 6 d’abril i fins al 13 de maig la XXV Promoció Gastronòmica Pals i la Cuina de l'arròs, en la qual hi participen un total de 16 restaurants locals. Tots els establiments ofereixen als comensals un suculent menú basat en l’arròs de Pals com a plat principal, que cada cuiner prepara d'acord amb el seu estil i enfocament gastronòmic.  Els menús, a més, van acompanyats de vins de les  Caves Castell de Peralada, que enguany compleixen 25 anys de col·laboració amb la campanya. 

La campanya també es complementa amb un seguit d’accions enfocades a la difusió del món de l'arròs, entre les quals destaquen: l’IX Torneig de Golf i la Cuina de l’Arròs; la ruta literària de Sant Jordi; el Curs de Cuina de l’Arròs; passejades pels arrossars; la Ruta de l’Arròs amb el Xiulet de Pals; o visites guiades pel nucli antic de PalsConsulta aquí el programa d’activitats.

La Torre de les Hores obre les seves portes al públic

Una de les grans novetats de la campanya d’enguany són les visites a la Torre de les Hores. Dissabte 7 d’abril, l’Ajuntament va inaugurar de forma oficial l’obertura al públic d’aquest monument després dels treballs de restauració que el consistori –amb el suport de la Diputació de Girona- hi ha dut a terme al llarg dels darrers anys.

L’edifici es pot visitar al llarg de tot l’any de dilluns a diumenge, de 10 h. a 20 h. Durant els mesos d’hivern, mentrestant, l’horari serà de les 10 h. a les 18 h. 

L’Ajuntament edita un audiovisual commemoratiu del 25è aniversari del projecte

Durant l’acte de presentació de la campanya, celebrat el 5 d’abril, es va projectar un reportatge audiovisual que l’Ajuntament ha editat en commemoració de l’aniversari d’aquest singular esdeveniment gastronòmic, que enguany compleix 25 anys. El documental, d’uns cinc minuts de duració, narra a través d’imatges, cartells, retalls de diaris i testimonis directes de les persones implicades, l’evolució i el recorregut d’aquest projecte gastronòmic ja plenament arrelat al territori.

La Mostra Divulgativa de l’Arròs de Pals compleix la seva segona edició

Degut a l'èxit assolit l’any de la seva estrena i la ferma voluntat de l’Ajuntament de dotar la campanya ‘Pals i la Cuina de l’Arròs’ de nous atractius, el consistori presentarà enguany la segona edició de la Mostra Divulgativa de l’Arròs de Pals.

El cap de setmana del 9 i 10 de juny, la vila acollirà una original mostra de degustacions, tallers, conferències, exposicions i diverses propostes vinculades, totes elles, amb el món de l’arròs. Aquell mateix cap de setmana, a més, també tindrà lloc la cinquena edició del ‘Planta’t a Pals’, que oferirà als veïns i visitants un original programa d’activitats de caire tradicional i festiu per a tots els gustos i amb l’arròs palsenc com a gran protagonista.

Antecedents

El cicle d’activitats relacionat amb el món de l’Arròs s’inicia l'any 1994 amb la Campanya Gastronòmica Pals i la Cuina de l’Arròs, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Pals, els restaurants de la vila i els molins d’arròs. El projecte, a més, s’ha anat complementant amb altres activitats que han donat lloc a propostes com el cicle promocional de l’arròs: la campanya gastronòmica, la mostra divulgativa ‘A Pals, arròs’, la plantada i la sega tradicional de l’arròs...