Comença la segona edició del Pressupost Participatiu amb 75.000 euros per a inversions

16/11/2018

Fins al 30 de novembre es poden enviar propostes de forma presencial o telemàtica sobre com millorar la vila. Descarrega’t el tríptic informatiu

L’Ajuntament de Pals ha posat en marxa el Pressupost Participatiu 2019, en el qual els veïns i veïnes podran decidir com s’inverteixen 75.000 euros dels comptes municipals. L’objectiu d’aquest projecte és fomentar la participació i la implicació de la població amb la vila, conèixer les necessitats socials i fomentar el debat de prioritats, a més d’ajustar les inversions a aquestes prioritats ciutadanes.

Les persones que ho desitgin poden fer arribar propostes a l’Ajuntament fins al 30 de novembre per diverses vies: presencialment a les diverses bústies que es troben instal·lades als equipaments municipals (Casa de la Vila, Pavelló d’Esports i Centre Cívic); i telemàticament a través del portal web www.decidimpals.cat. Aquestes propostes seran valorades pel personal tècnic municipal segons diversos criteris, com per exemple que han de ser propostes realitzables tècnicament, viables econòmicament i de competència municipal, entre d’altes.

La regidora de Participació Ciutadana, Mireia Bonilla, ha explicat que "el compromís del govern és fomentar la implicació dels veïns i veïnes en la presa de decisions, estant molt atents a les seves demandes i necessitats i potenciant la participació efectiva a través de processos transparents i innovadors”.

Totes les propostes que siguin viables i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase. Com a novetat respecte a l’edició anterior, se celebrarà un Fòrum Ciutadà de Priorització on es debatran les propostes i s’escolliran les que, en la darrera fase, se sotmetran a votació popular. En aquest plebiscit hi podran participar totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Pals, que podran decidir quina/es actuacions es realitzaran al llarg de l'any 2019.